Telefoon Reparatie

Standard

Een ongeluk zit in een klein hoekje en voor je het weet ligt je mobiele telefoon op de grond, zit het ergens klem of is een glas drank overheen gegaan. Het gevolg kan desastreus zijn omdat mobiele telefoons, vandaag de dag, veel essentiële informatie of hulpmiddelen bevatten. Maar treur niet; telefoons kunnen doorgaans eenvoudig worden gerepareerd. Telefoon reparatie in hasselt kan bijvoorbeeld hier

Fabrikanten van mobiele telefoons hebben als stelregel dat iedere bezitter van een mobiel, tenminste een keer per jaar van toestel zal veranderen. Doorgaans komt dat omdat de bezitter toe is aan een betere versie maar een onvoorstelbaar groot aantal bezitters voelt zich gedwongen een nieuw toestel aan te schaffen nadat de huidige beschadigd is.

Dat is, in principe, niet altijd noodzakelijk. Net als dat de markt voor mobiele telefoons de afgelopen jaren enorm is gegroeid, is ook de markt voor accessoires en reparaties toegenomen. Van handige knutselaars tot gespecialiseerde bedrijven; vele ondernemers spelen in op de behoefte om een bestaande telefoon te behouden.

kurrasiers - Telefoon reparatie

Standaard problemen

Doorgaans zijn het de beeldschermen die beschadigd zijn nadat de telefoon is gevallen of heeft klem gezeten. Dat kan vaak eenvoudig worden verholpen door het vervangen van het scherm. Afhankelijk van het model en type telefoon dat u bezit, is dit een kwestie van enkele minute en hoeft u dat geen fortuin te kosten.

Een ander veel-voorkomend probleem zijn mobiele telefoons die nat zijn geweest omdat er een glas drank overheen is gegaan, ze in de regen hebben gelegen of, bizar genoeg, omdat ze in de toiletpot zijn gevallen. Wees gerust wanneer u dit allemaal bekend voorkomt; u bent niet de enige.

Moderne mobiele telefoons zitten boordevol elektronica en doorgaans zijn ze weinig vergeefzaam. Het hangt er sterk van af van wat voor vocht en op welke wijze de telefoon met de vocht in aanraking is gekomen.

Telefoons die in de regen hebben gelegen kunnen zijn het eenvoudigst te repareren. Het water zal nauwelijks echt kans hebben gekregen om de elektronische componenten te beschadigen. Het toestel even laten drogen in de zon doet al snel wonderen.

Telefoons die nat zijn geworden nadat glas is omgevallen, vergen wat meer aandacht. Bier, wijn, frisdrank of koffie bevatten stoffen die het toestel kunnen beschadigen. In dat geval dient de telefoon zorgvuldig te worden schoongemaakt.

Toestellen die enkele secondes volledig ondergedompeld hebben gelegen, vormen echter een uitdaging. De kans is groot dat de elektronica onherstelbaar beschadigd is geraakt. In dat geval is het slechts hopen dat u specialist in staat is om de gegevens over te zetten op een nieuw toestel.

Slaagt deze daar niet in, dan zijn ook die gegevens letterlijk ‘down the drain’.