Een droger verkopen

Standard

Natuurlijk kan een droger nog best goed zijn nadat je hem een aantal jaar gebruikt hebt. Je kunt om verschillende redenen een nieuwe willen. Zo kan je te maken hebben gehad met gezinsuitbreiding, waardoor je een grotere droger nodig hebt of is de droger toch niet helemaal waar je naar op zoek bent. In dit artikel gaan we het hebben over drogers en hoe je ze het beste kunt verkopen.

Het verkopen van een droger

Er zijn genoeg mensen die hun droger verkopen om verschillende redenen. Gelukkig is er altijd vraag waar aanbod is, dus bestaat er een grote kans dat je je droger kwijt raakt. Een tijdje terug heb ik ook een droger verkocht, wat me aan het denken heeft gezet om hier een artikel over te schrijven. Het verkopen van een droger hoeft niet moeilijk te zijn. Toch zal je een beetje werk moeten verzetten wil je de hoogste prijs er voor krijgen.

Om eerlijk te neemt neem de waarde van een droger snel af, helaas. Dit komt omdat de droger bij aanschaf gelijk al een stuk minder waard wordt. Wat dat betreft is het net een auto. De waarde van een droger hangt van verschillende dingen af. Zo heeft een droger een hogere waarde wanneer het over garantie beschikt. Dit betekent dat de koper altijd nog terug kan vallen op garantie.

Daarnaast is de waarde van een droger altijd hoger wanneer het een energiezuinige apparaat is. De meeste mensen willen graag een energiezuinige droger en wasmachine omdat ze beseffen dat ze hier flink veel geld mee kunnen besparen en daarnaast ook nog eens een goede bijdrage leveren aan het milieu. Mijn eigen droger was gelukkig energiezuinig, waardoor ik hem best makkelijk kwijt kon raken.

Toen ik de droger verkocht had, ging ik op zoek naar een andere droger. Eentje met meer capaciteit en meer kracht. Dit, omdat mijn jongens (twee van 11 en 13 jaar) op voetbal gegaan zijn en ik nu eens in de zoveel weken de wastas thuis heb liggen. Hierdoor heb ik een grotere capaciteit nodig. Via de website droger kopen heb ik verschillende drogers met elkaar vergeleken en ben ik uiteindelijk tot een keuze gekomen.

Waar droger verkopen?

Er zijn verschillende plekken waar je de droger kunt verkopen. De eerste beste mogelijkheid die bij me op kwam was natuurlijk marktplaats.nl. Marktplaats.nl is heel goed in vraag en aanbod bij elkaar brengen. Via deze website heb ik verschillende drogers gezien, die er nog zeer goed uit zagen. Ik wou de droger liever niet via marktplaats.nl verkopen, omdat je nooit weet wie je aan de deur krijgt.

Daarom besloot ik mijn plan te veranderen. Uiteindelijk heb ik hem gewoon bij mensen uit de buurt aangeboden. Zo was er een stelletje dat net samen ging wonen en op zoek was naar een voordelige droger en wasmachine. Nou kon ik de droger niet al te goedkoop weg doen, maar ze hebben er zeker wel een aantal honderden euro’s mee bespaart.

Een andere mogelijkheid waar je natuurlijk ook gebruik van kunt maken en wat de meeste mensen niet weten is een wasdroger shop. De meeste winkeliers kopen oude wasdrogers op en vervolgens kan je een andere wasdroger met korting aanschaffen. Weet wel dat je nooit veel geld vangt voor een oudere wasdroger, omdat ze er zelf natuurlijk ook nog wat geld aan willen overhouden. Daarnaast kunnen ze niet zoveel met een tweedehandse wasdroger, maar nemen ze de wasdroger eerder aan om goede service te verlenen.

Wat ook nog wel eens schijnt te werken is een papiertje in de supermarkt op hangen. Dit is misschien een ouderwetse methode, maar je moet eens weten hoeveel mensen er per dag wel niet naar de supermarkt gaan. Een groot deel van deze mensen krijgt uiteindelijk jou papiertje onder ogen te zien. Er zijn nog steeds mensen die op deze manier verkopen en nog steeds hangt er een bord met advertenties in iedere supermarkt. Ideaal om daar eens gebruik van te maken.

Tips voor het verkopen van drogers

Tot slot heb ik nog een aantal tips, waar je mogelijk wat aan hebt. Persoonlijk ben ik zelf tegen een aantal dingen aangelopen, waardoor ik de fout al voor je hem gemaakt. Ik hoop dat je wat met de tips kan, zo niet dan mag je me altijd een berichtje sturen die ik dan voor je zal beantwoorden.

Aller eerst wil ik je als tip meegeven dat je de wasdroger het beste even kunt oppoetsen. Mensen willen de wasdroger vaak eerder kopen wanneer het er netjes en verzorgd uit ziet. Het is een kleine moeite om de wasdroger goed droog te maken. Toch zijn er veel mensen die dit niet doen. Dit viel me op toen ik de advertenties op marktplaats.nl bekeek.

Maak goede foto’s. Een advertentie is niks zonder goede foto’s daarom raad ik altijd aan om goede foto’s te schieten, die kunnen de verkoop namelijk echt bevorderen. Deze foto’s zou je bijvoorbeeld ook via whatsapp kunnen verspreiden. Er zitten genoeg mensen onder ons in een groepsapp waar je dan eventueel gebruik van kunt maken.

Wil je graag het maximale krijgen voor je wasdroger? Dan raad ik je aan om altijd meer geld te vragen dan reëel is. Uiteindelijk gaan mensen toch wel bieden, waardoor je altijd nog ruimte hebt om iets naar beneden te gaan. Zo lijkt het alsof je met ze mee denkt en het beste met ze voorhebt, maar ondertussen vang je een goed bedrag voor de wasdroger. Dit klinkt misschien niet netjes, maar het is nou eenmaal zo. De meeste mensen doen het, dus waarom zou jij het niet doen.

Een nieuwe droger uitzoeken

Tot slot kun je in een winkel of een internetwebshop een nieuwe droger kopen. Er zijn er genoeg, maar ik raad je aan de tijd te nemen voor de aanschaf van een nieuwe wasdroger. Mocht je vragen hebben dan kun je uiteraard altijd contact met me opnemen en dan hebben we het er samen over. Succes en we spreken elkaar.